Wie zijn wij

"Als moeder en dochter met dezelfde passie, visie en missie hebben wij samen KIK Haaren opgericht."

Jasmijn Schapendonk

Eigenaresse, Pedagoog

Ik ben Jasmijn Schapendonk en HBO Pedagoog van beroep. Ik ben SKJ geregistreerd (registratienummer: 160000156), gecertificeerd Strong Kids Trainer en BrainBlocks begeleider. Momenteel ben ik, naast KIK Haaren, drie dagen per week werkzaam binnen het Baanderherencollege te Boxtel waar ik leerlingen op sociaal-emotioneel gebied begeleid en samen met hen kijk wat ze nodig hebben om zich verder te ontwikkelen en lekker in hun vel te zitten. Daarnaast ben ik veel tussen de paarden te vinden. Zelf ben ik een fanatieke (wedstrijd)amazone die al jaren actief is binnen de paardensport en begeleid ik jonge ruiters met hun pony’s. Er is voor mij niets mooiers dan het begeleiden en coachen van kinderen en jongeren in combinatie met de kracht van dieren en de natuur.

Marieke op 't Hoog

Eigenaresse, Sociaal Pedagogisch Hulpverlener

Ik ben Marieke op ’t Hoog, moeder van drie kinderen en Sociaal Pedagogisch Hulpverlener van beroep. Ik ben jaren werkzaam geweest binnen de afdeling Kinder- en Jeugdpsychiatrie van De Hondsberg te Oisterwijk. Daarna ben ik individuele begeleiding gaan geven middels PGB en momenteel werk ik met verschillende kinderen aan persoonlijke leerdoelen en passende ontspanning. Het kind staat bij mij centraal en dat vraagt om maatwerk en persoonlijke aandacht. Ik combineer dit graag met de inzet van dieren, met name pony’s, en buiten zijn in de natuur. Dit alles is voor mij een onschatbare toegevoegde waarde. De plek waar KIK Haaren gevestigd is, leent zich perfect om dit alles te realiseren en kinderen een fijne plek te bieden om even helemaal zichtzelf te zijn, tot rust te komen en zich van daaruit verder te ontwikkelen.

 

Teddy

Teddy is onze kleinste, 7-jarige, zwarte Shetlander merrie. Ze is dol op aandacht en wordt het liefst de hele dag geknuffeld! Ze vindt het super leuk als kinderen met haar bezig zijn en is altijd relaxed. Ook met rijden is Teddy heel rustig en super betrouwbaar!

Izzy

Izzy is een zwartbonte, hele grote Shetlander merrie van 8 jaar. Izzy heeft altijd energie en zin om aan het werk te gaan! Ze is lief in de omgang, wordt graag gepoetst en is dol op rijden. Met het rijden is ze zeker niet sloom, maar wel super braaf!

Dolly

Dolly is een 21 jarige merrie. Ze is een kruising met een shetlander en daardoor een maatje groter dan Izzy en Teddy. Dolly is de aller eerste pony van Jasmijn, dus wij vinden het erg bijzonder dat ze weer bij ons is! Dolly houdt van roze en loopt graag lekker actief in de lesjes. 

Loetje

Loetje is met haar 4 jaar de jongste van het stel. Ondanks haar jongere leeftijd, is Loetje een echte knuffelkont! Ze is super knap, lief en erg fijn met het rijden. Loetje is goed in het rijden van figuren en makkelijk te sturen. Loetje is een echte allemansvriend, zowel bij mens als paard!

White Star

White Star is een mooie, witte merrie die ervan houdt om vies te worden en in het water te spelen. Ze is dol op aandacht en staat altijd vooraan bij de draad om geaaid te worden. Tijdens het rijden is ze altijd lekker voorwaarts en nooit moe. Ze heeft altijd zin om aan het werk te gaan!

Troy

Troy is een zwartbonte Tinker ruin van 14 jaar. Hij heeft super lange manen, een dikke staart en heel veel sokken. Troy heeft een zacht karakter en is lief voor alles en iedereen! Troy rijdt niet mee in onze groepslesje, maar is wel altijd in voor een knuffel en een aai.