Coaching

Individuele Coaching

“Bij ons staat het kind altijd centraal en mag je zijn wie je wil!
Wij kijken naar wat een kind kan, wil en nodig heeft. Hierbij speelt de omgeving waarin wij werken een belangrijke rol. We zijn veel buiten in de natuur en tussen de dieren te vinden. Dieren, en dan met name pony’s, geven rust, plezier, vertrouwen, oordelen nooit en zijn van onschatbare waarde!”

Helaas wordt er wegens drukte op dit moment geen coaching aangeboden bij KIK Haaren.

148e8581-7e0a-4008-b22b-d11ca5d4e481[4486]

Doelgroep

6 tot 12 jaar

In de basisschoolleeftijd maak je grote stappen en leer je ontzettend veel nieuwe dingen. Op school wordt er geoefend met vakken zoals rekenen, taal en spelling maar ook met vaardigheden om bijvoorbeeld voor jezelf op te komen, om hulp te vragen en vrienden te maken. In deze leeftijdsfase ga je op ontdekkingstocht naar je talenten en interesses, wil je graag ergens bij horen en meer zelf doen. Super leuk natuurlijk, maar het kan soms ook best lastig zijn.. 

Dus…. vind jij het lastig hoe je vrienden kan maken? Ben je een beetje verlegen of durf je nog niet zoveel te zeggen in de klas? Vind jij het misschien lastig om ‘nee’ te zeggen, ben je onzeker over jezelf of heb je faalangst? 

Wij helpen je hier op een unieke manier heel graag bij, vaak met het gebruik van onze pony’s!

12 to 18 jaar

De puberteit is een lastige periode. Er verandert veel, zowel lichamelijk, de gedachten in je hoofd en ook in de omgang met leeftijdsgenoten kunnen er dingen anders worden. Je gaat opzoek naar je eigen identiteit: Wie ben ik? Wat vind ik belangrijk? Waar sta ik voor en hoe maak ik dat kenbaar? Deze zoektocht is niet altijd makkelijk en kan gepaard gaan met verschillende onzekerheden, angsten en wisselende stemmingen en emoties. 

Dus…. vind jij het soms lastig om het contact aan te gaan met leeftijdsgenoten, vrienden te maken of vriendschappen te onderhouden? Ga jij snel over je eigen grenzen heen en zou je willen leren om ‘nee’ te zeggen? Wil jij je eigen mening vormen en leren hoe je dit kan uiten? Heb je weinig zelfvertrouwen en wil je positiever naar jezelf kijken? 

Wij helpen je hier op een unieke manier heel graag bij, vaak met het gebruik van onze pony’s!

Werkwijze

Binnen de KIK Coaching werken wij met een kaart voor 5 sessies. Alvorens de sessies starten wordt er middels een eerste gesprek samen gekeken naar passende leerdoelen en de wederzijdse verwachtingen.

Tijdens de vijf sessies wordt er stapsgewijs en op eigen tempo gewerkt aan de persoonlijke leerdoelen. Ontspanning, laagdrempeligheid, vertrouwen en positiviteit staan tijdens de Coaching centraal. Bij de Coaching wordt als hulpmiddel vaak een pony ingezet. Een pony oordeelt niet, straalt rust en vertrouwen uit en zorgt ervoor dat je op een prettige en andere manier wordt uitgedaagd. 

De Coaching duurt 60 minuten. Hiervan hebben we 45 minuten contacttijd en wordt er 15 minuten als voorbereiding/uitwerktijd gerekend. Na iedere sessie word je in het kort op de hoogte gebracht over het verloop. 
Na de vijf sessies wordt er geëvalueerd en samen gekeken naar een eventueel vervolg. 

unnamed