Strong Kids Training


“Wat de Strong Kids zo bijzonder maakt is dat de leerlingen zélf mogen kiezen of ze wel of niet aan een groepsproces willen meedoen of dat ze een individuele opdracht willen doen. Zo leert de leerling naar zijn of haar eigen gevoel te luisteren en eigen keuzes te maken. Deze training is daarom ook zeer geschikt voor leerlingen met een extra zorgbehoefte”

Voor wie?

De Strong Kids Trainingen worden voor verschillende leeftijdsgroepen aangeboden, tussen de 8 en 18 jaar. De training wordt ingedeeld per leeftijdscategorie: 8 tot 12 jarigen en 13 tot 18 jarigen.

De training is bedoeld voor jongeren/kinderen die graag aan de slag willen met o.a. een van de volgende thema’s:
– Weerbaarheid
– Assertiviteit
– Faalangst 
– Toets- en examenvrees
– Zelf keuzes leren en durven maken
– Jezelf zijn – wie ben ik?
– Sociaal emotionele ontwikkeling
– Veiligheid
– Pesten en gepest worden

Deze training kan ook in de klas worden gegeven.

Waar gaan we mee aan de slag?

De StrongKids Training wordt gegeven door Jasmijn Schapendonk. Jasmijn is een gecertificeerd StrongKids Trainer. De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van één uur + een kort pauze moment. De trainingen kunnen individueel, in kleine groepen of klassikaal worden gegeven. Omdat in de training rekening gehouden wordt met de verschillen tussen kinderen, kan elk kind hieraan meedoen.

Kinderen of jeugd die deelnemen aan een StrongKids Training krijgen telkens de mogelijkheid te kiezen tussen een groepsproces of een individuele opdracht. Zo leren zij keuzes te maken die bij hen passen, leren zij dat zij mogen zijn wie ze zijn, leren zij te groeien op hun eigen manier en binnen hun eigen mogelijkheden en wordt een veilige sfeer voor elk kind gecreëerd. De oefeningen zijn zeer divers. StrongKids Trainers worden opgeleid om deze oefeningen binnen een veilige sfeer op een pedagogisch en didactisch kundige wijze over te brengen op de deelnemers.

Heeft u vragen over deze training of wilt u uw kind graag aanmelden? Neem dan gerust contact met ons op!